Totalt
254 km
Bakker
Blå 100 km
Røde 107 km
Svarte 47 km

Sölden

Høyeste skikjøring
3250 m
Antall heiser
35
Heiskapasitet
66000 Per/t
Off-pist
Ja
Lengste kjøring
11 km
Fun-park
Ja

Skikjøring

Barn
Begynnere
Erfarne
Eksperter
Off-pist
Snowboard

Byen

Sjarmerende
After-ski
Shopping
Spisesteder

Skireiser til Sölden

Når du er på skiferie i Sölden kan du forvente deg et moderne skissytem og uteliv i verdensklasse. Her finnes to breer, alpetopper som strekker seg over 3000 meter, fantastisk afterski og flest soldager i Østerrike. 

En snø- og solsikker destinasjon med skibakker på opp til 3250 m.o.h

Sölden ligger på 1400 meters høyde og har skikjøring opp til hele 3249 meter over havet og et skisystem som består av de så kalte "Big 3". Dette er tre topper som ligger på over 3000 meter. Dette er grunnen til at Sölden er kjent for å være snøsikkert. 

Det moderne skisystemet som byr på 254 varierte løypekilometer har noe for alle skikjørere uansett smak eller nivå. Takket være modernitetene så heiskøer svært uvanlig i Sölden. Det er også her du finner Østerrikes eneste bre-område med to breer å utforske. Når beina trenger hvile kan du slappe av i en solstol og nye solen. Sölden har nemlig flest soltimer i Østerrike! 

 

Østerrisk tradisjon møter afterski

Sölden er en klassisk skiby som utvikles år etter år, men som likevel lykkes i å beholde den østerriske stemningen. Her finner du mange tradisjonelle østerriske restauranter hvor smaksløkene kan nyte av de lokale spesialitetene fra Öztal. 

Utover det så er Söldens afterski og nattliv et kapittel for seg selv. Her varer afterskien helt til midnatt. Når kvelden nærmer seg finnes det er bredt utvalg av barer og klubber å velge mellom dersom du kjenner det riste i dansefoten.  

Overnatting i Sölden

AccommodationTypes

Avstander

Skiområdet i Sölden

I Sölden finner du mange spennende løyper med utfordringer til alle nivå. De fleste løypene passer for den middels-gode skikjøreren. I Sölden er det brede boulevarder som ligger i den røde og blå kategorien. Du finner også svarte løyper med blant annet kule-løyper eller ekstreme offpist-områder. 

De nybegynner-vennlige løypene finner du i området rundt Giggijoch-heisen. Her er det en del blå løyper som nærmest er like brede som de er lange. Det er altså god plass til alle. Dersom du heller ønsker mer utfordrende skikjøring, så kan du kjøre over til Gaislachkogl-området hvor det primært er røde og svarte løyper. 

Skikjøring på breen i Sölden

Vil du være sikret fantastiske skiforhold, så burde du dra til en av de to breene i området. Både Tiefenbachbreen og Rettenbachbreen byr på brede høyt-beliggende boulevarder hvor snøen er av ypperste kvalitet. Vi anbefaler også turen gjennom "Den Gyldne Porten" som er en skitunnel som forbinder de to breene. I starten av Rettenbachsystemet på breen finner man også World Cup løypen hvor VM alpinkjøringen starter og slutter hvert år. 

Langrenn i Sölden

Sölden har satset på å lage gode langrennsløyper, og derfor finner du noe til en hver smak her. I byen er det et spor på 8 km, men til sammen finnes det hele 130 km preparerte spor, flere servicestasjoner og belyste spor. Fra Sölden går det dessuten skibuss til Längenfeld hvor du finner ytterligere 60 km langrennsspor. 

Tilbud til Sölden

FÅ TRE PERSONLIGE TILBUD TIL SÖLDEN

Vil du gjerne på skiferie til Sölden? La oss hjelpe deg med å gi deg tre gode tilbud! 

Det tar et minutt, koster deg ingenting og er helt uforpliktende!