Totalt
156 km
Bakker
Blå 50 km
Røde 91 km
Svarte 15 km

Schladming

Høyeste skikjøring
2700 m
Antall heiser
85
Heiskapasitet
89400 Per/t
Off-pist
Ja
Lengste kjøring
7 km
Fun-park
Ja

Skikjøring

Barn
Begynnere
Erfarne
Eksperter
Off-pist
Snowboard

Byen

Sjarmerende
After-ski
Shopping
Spisesteder

En skireise i Schladming

Schladming er en klassisk VM-by med et moderne og effektivt heissystem som tar deg lett opp i det sammenhengende skisystemet. Her er det 156 varierte løypekilometer som har løyper til alle skikjørere. 

Et moderne og sammenhengende skiområde fordelt over fire fjell

Schladming byr på sammenhengende skikjøring fordelt over fjellene; Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen og Reiteralm. Her er det 156 varierte løypekilometer å utforske- alt fra brede carvingbakker, opplyste kveldsløyper til svarte kule-løyper. 

For de avanserte skikjørerene anbefales VM-løypene som er en del av konkurransebakkene fra da Schladming var verter for VM i 2013. For skikjørerene som vil ta det rolig, så passer området Rohrmoos med sine blå og brede løyper. Skiområdet byr også på isbree-kjøring på opp til 2700 m.o.h. Her oppe kan du også besøke Schladmings egne is-slott! 

Heissystemet er kjent for å være velfungerende og effektivt hvor heiskø er et sjeldent syn. I Schladming finnes det altså skikjøring for alle skikjørere uansett smak og nivå! 

Opplev mye mer enn bare skikjøring på skiferien din i Schladming

Når skidagen begynner å ta slutt, så samles alle skientusiaster på verdens største afterski Hohenhaus Tenne. Her er det plass til hele 3000 mennesker! Hohenhaus Tenne har hele 9 barer fordelt på tre etasjer. Dersom du er glad i afterski, så vil dette definitivt være et av høydepunktene på skiferien din. 

I tillegg til fantastisk skikjøring og festlig afterski, så har Schladming mye mer å tilby. Her er det mange restauranter, lokale butikker og koselige kafeer, i tillegg til en 8 km lang kule-løype. 

 

Overnatting i Schladming

AccommodationTypes

Avstander

Skiområdet i Schladming

Schaldming byr på sammenhengende skikjøring fordelt på fire fjell; Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen og Reiteralm. Her er det 156 varierte løypekilometer å utforske, fordelt på 50 km blå, 91 km røde og 15 km svarte løyper. 

Hauser Kaibling

Skikjøringen i Hauser Kaibling kan best beskrives som variert. Her er det både blå, røde og svarte løyper. Uansett nivå, så finnes det en løype for deg. Vi anbefaler særlig den svarte løypen nummer 9 til den erfarne skikjøreren. 

Planai

Her finner du de fleste løypekilometerene. I tillegg er det også her FIS Alpine Ski World Championships ble holdt under VM i 2013. 

Hochwurzen 

Dette området er ideelt for nybegynneren og familier med mindre barn da området består mest av blå og brede løyper. Det finnes likevel også et par svarte kule-løyper for den erfarne skikjøreren. Hver uke kan man melde seg på både kjelkekjøring og kveldskjøring i de opplyste løypene. 

Reiteralm

Reiteralm har flest røde løyper og anbefales til den mer efarne skikjøreren. Her er det fote færre mennesker i løypene, og det er blant annet her du finner den beste snøen.

Langrenn i Schladming

Schladming og Rohrmoos-området har tilsammen med Untertal og Hochtal 40 km med langrennsspor. Her er det muligheter for alle. 

Tilbud til Schladming

FÅ TRE PERSONLIGE TILBUD TIL SCHLADMING

Vil du gjerne på skiferie til Schladming? La oss hjelpe deg med å gi deg tre gode tilbud! 

Det tar et minutt, koster deg ingenting og er helt uforpliktende!