Totalt
400 km
Bakker
Blå 95 km
Røde 220 km
Svarte 85 km

Sauze d'Oulx

Høyeste skikjøring
2823 m
Antall heiser
92
Heiskapasitet
113000 Per/t
Off-pist
Ja
Lengste kjøring
9 km
Fun-park
Ja

Skikjøring

Barn
Begynnere
Erfarne
Eksperter
Off-pist
Snowboard

Byen

Sjarmerende
After-ski
Shopping
Spisesteder

Skireiser til Sauze d´Oulx

Sauze d´Oulx er en sjarmerende italiensk skiby som ligger på en solfylt platå i den naturvakre regionen Piemonte i Italia. Når du er på skiferie i Sauze d´Oulx kan du regne med at pengene rekker langt, oppleve idyllisk skogskjøring og koselige restauranter både i løypen og i byen. 

Olympisk, prisvennlig og genuin by som kan skryte av historien sin

Sauze d´Oulx er en av italienernes favoritter og det påstås at skibyen er fødeplassen for skikjøring i Italia. Herfra kommer Piero Gros, Sauze d´Oulx stolthet, den yngste italieneren noen sinne som har vunnet verdenscupen. 

Etter OL i Sauze d´Oulx i 2006 fikk skibyen et realt løft med nye heiser og løyper, men dette har ikke påvirket byens sjarm. Byen preges av koselige gater og små steinhus, og blant de smale gatene er det mange fine vinbarer og restauranter med gode priser. 

Kirken som ligger i den eldre bilfrie delen av byen er et vanlig motiv på bilder fra Sauze d´Oulx, hvilket trolig har noe å gjøre med at kirken stammer fra middelalderen og ble bygget i 1532. 

Opplev idyllisk skogskjøring på skiferien din i solrike Sauze d´Oulx

Sauze d´Oulx ligger i et av Alpenes største skiområder, Via Lattea, også kjent som The Milky Way. Her er det hele 400 km med løyper på opp til 2,823 meters høyde. 

Lengre nede i terrenget finner du lange, idylliske skogsløyper som passer perfekt til dager hvor været er mindre godt. Når sulten melder seg finnes det mange gode restauranter i bakken å velge mellom, hvor det til og med finnes en som har en michelinstjerne. Utover dette så byr Sauze d´Oulx hele 1000 km urørt terreng som gir fantastiske muligheter til offpist. 

Når du drar på ferie til Sauze d´Oulx kan du forvente deg folketomme løyper, ingen heiskø og fantastisk skikjøring i solskinn. 

Overnatting i Sauze d´Oulx

AccommodationTypes

Avstander

Skiområdet i Sauze d´Oulx

Sammen med andre berømte skibyer som Sestriere og franske Montgenevre er Sauze d´Oulx en del av Via Lattea, The Milky Way, som totalt består av 400 km løyper. Sauze d´Oulx er omtalt som det røde paradiset med 220 km røde løyper, 95 km blå og 85 km svarte. Sammenlagt utgjør det derfor et område der det finnes utfordringer og løyper som passer alle skikjørere. 

Dagstur i Via Lattea 

Heiskortet gjelder for hele Via Lattea og du har derfor mulighet til flere dagsturer til Sestriere, Sancicaro og Claviere. I heiskortet inngår dessuten en dag med skikjøring i franske Montgenevre (OBS! Gjelder kun ved 6-dagers heiskort).

 

 

Langrenn i Sauze d´Oulx

For de som liker langrenn, så er det mulighet for det innenfor Via Latteas grenser. Flest langrennsspor finner dere i Claviére, men det er også noen i nærområdet til Sauze d´Oulx. 

Tilbud til Sauze d´Oulx

FÅ TRE PERSONLIGE TILBUD TIL SAUZE D´OULX

Vil du gjerne på skiferie til Sauze d´Oulx? La oss hjelpe deg med å gi deg tre gode tilbud! 

Det tar et minutt, koster deg ingenting og er helt uforpliktende!