Billige destinasjoner i Alpene Der det er aller billigst...

De mest populære alpebyene er som oftest de dyreste å dra til. Her er prisene ofte høyere både på heiskort, overnatting og mat. Derfor kan det være en god ide å velge en mindre kjent destinasjon i Alpene hvor man kan bo billig eller hvor maten ikke er særlig dyr. 

 

Her er de billigste destinasjonene våre i Alpene hvor du får mest for pengene. 

De billigste destinasjonene i Alpene

01

Sauze d'oulx

Utover det får du: 

 • Et stort og variert skiområde 
 • En sjarmerende by 
 • Fantastiske løyper og offpist

 

 

Sauze d'Oulx

Passo Tonale

Utover dette får du: 

 • Skikjøring til alle skiferdigheter 
 • Autentisk mindre by
 • Isbre-kjøring

 

 

Passo Tonale

Livigno

Utover dette får du: 

 • Snø- og solsikre skiforhold
 • Brede løyper
 • En by full av aktiviteter

 

 

Livigno

Champoluc

Utover dette får du: 

 • En autentisk og koselig by
 • Løypene og heisene er folketomme
 • Et naturvakkert skiområde 

 

 

Champoluc

Sestriere

Utover dette får du: 

 • Stort og varierende skiområde
 • En by full av liv
 • Snøsikker skikjøring

 

 

 

Sestriere

Italia er generelt billigere enn Østerrike

Som du kan se så er Italia generelt billigere enn Østerrike. Men, har du forelsket deg i Østerrike og gjerne vil til en av destinasjonene som er snille mot lommeboken, så er Zillertal og Schaldming gode alternativ. 

 

 

 

I Zillertal kan du spare flere tusenlappen på heiskortet, mens i Schladming er prisene billigere generelt på restaurantene. 

 

 

Tilbud til Sauze d'Oulx

Tilbud til Passo Tonale

Tilbud til Livigno

Tilbud til Champoluc

Tilbud til Sestriere

Vil du få et personlig tilbud? Fyll inn ønskene dine her!

Skiferie til en lavere pris Her kan du dra billig på ski!

En skiferie kan absolutt bli et veldig kostbart prosjekt - men det behøver heller ikke bli dyrt! Vi tilbyr flere skireiser til destinasjoner i Alpene der prisnivået er lavere og du får mye for pengene. Det vil si at du faktiskt kan dra på en billig skireise til Alpene! 

Billig betyr absolutt ikke dårlig skikjøring - trikset er å finne de mindre velkjente områdene og å unngå å reise i høysesongen. Både tidspunktet og destinasjonen er avgjørende for hva skiferien din vil kunne koste. 

Når det kommer til valg av destiansjon er de mest populære destinasjonene de som er dyrest å dra til. Her er prisene generelt sett høyere, både på heiskort, hotell/leiligheter og mat. For en mer budsjettvennlig skiferie gjelder det altså å finne de mindre kjente områdene. Her kan du både bo billig og leie ski billigere, så er ikke maten heller spesielt dyr. 

Hva gjelder land, så er Italia generelt sett billigere enn de Franske og Østerriske alpene. Men om du foretrekker å stå på ski i Østerrike eller Italia finnes det noen prisvennlige alternativ her også. 

Billige skireiser til Italia
Tre hete tips for italienske destinasjoner der du får mye for pengene er Livigno, Champoluc og Sestriere. De er litt mindre kjente enn for eksempel Cervinia og Canazei, men har alle mye å tilby når det kommer til skikjøring. 

Livigno har en unik historie som gjør at byen i dag er et tollfritt område. Takket være dette er prisene på mat, drikke og shopping mye lavere, og derfor er totalprisen på en skiferie til Livigno generelt sett lavere sammenlignet med andre alternativer. Dessuten tilbyr Livigno herlig og solrik skikjøring med brede boulevarder og en by full av andre aktiviteter og festlig afterski. 

Champoluc har, takket være sin anonymitet, lykkes med å holde prisene nede. Her finnes ikke mengder av restauranter og barer å velge blant, men mange landlige gamle hus og sjarmerende små resturanter hvor måltidene tilbredes på den herlige, gammeldagse italienske måten. Fokuset ligger på skikjøringen her, ikke nødvendigvis flust av andre aktiviteter. 

I Champoluc finnes massevis av urørt terreng å utforske, både i og utenfor løypa. Her får du altså massevis av pudder og fantastisk skikjøring for pengene. Men skynd deg - det er ikke lenge igjen før alle andre oppdager denne nå ganske ukjente perlen. 

Sestriere er ikke en ukjent perle på samme måte som Champoluc, men et mer budsjettvennlig alternativ på grunn av lavere heiskortpris. Her får du mange løypekilometre per krone. Byen ligger nære grensen til Frankrike, tilbyr massevis av andre aktiviteter, og er en gammel OL-by fra Torino i 2006. 

Billige skireiser til Østerrike 

Om du vil til Østerrike på skiferie og vil unngå å betale for mye, bør du velge Bad Gastein eller Schladming

I Bad Gastein kan du spare mye på heiskortet og du får mange flere løypekilometer per krone. Her finnes også mange prisvennlige hoteller og leiligheter å velge blant. Tross sin forhistorie som en eksklusiv destinasjon, er Bad Gastein i dag et prisvennlig reisemål der du får mye for pengene. 

I Schladming er det istedenfor heiskortet restaurantene som gjør byen til et prisvennlig alternativ. Det moderne og effektive heissystemet tilbyr skibakker som passer for alle ferdighetsnivå. Dessuten finnes det en mengde av aktiviteter og afterski i alle prisklasser.  

Billige skireiser til Frankrike 

Frankrike har et ufortjent dårlig rykte for å være et dyrt land å reise til for å stå på ski. Selvfølgelig finnes det et flertall av eksklusive destinasjoner i Frankrike, men det finnes reisemål her også som er mer prisvennlige. Les Arcs har for eksempel variert skikjøring for alle nivåer og mange løyper, til overkommelige priser. 

Pris og kvalitet henger ofte sammen, men ikke alltid. Noen ganger får man bare veldig mye skikjøring for pengene!